Louise

Consultant Designlab - Verhaert

Na het behalen van haar master Industrial & Product Design aan de Universiteit van Antwerpen, startte Louise in januari 2015 bij Verhaert als Consultant Designlab.

Je bent een productontwerper met een sterke interesse in gebruikerservaring en gebruikersonderzoek. Waarom ben je hier zo gefascineerd door?

Ik kan echt enthousiast raken als een product werkt. Niet op een technische manier maar op een intuïtieve manier. Ik word helemaal blij als het ding je naar het juiste gebruik leidt zonder dat je een handleiding hoeft te lezen. Het is mijn taak om te analyseren welke ontwerpkenmerken ervoor zorgen dat deze bruikbaarheid is geïntegreerd.

Wat kenmerkt een goed user experience (UX) design?

De UX begint eigenlijk al lang voordat een consument denkt dat hij het product nodig heeft. Ik gebruik graag deze formule: Attract - Choose - Use - Retain. Een goede user experience trekt de aandacht van de consument en laat niet los. In het beslissingsproces worden alle kenmerken weergegeven die belangrijk zijn voor de gebruiker en die verschillen van de concurrentie. Tijdens het gebruik verrast het product je door dingen te doen die je niet had niet verwacht. En last but not least moet je ervoor zorgen dat de gebruiker terugkeert naar jouw producten of diensten door een open einde te bieden.

Wat inspireert jou in je job?

Alles dat mijn pad kruist kan mij inspireren. Als ik naar een product of dienst kijk, vraag ik me altijd af welk ontwerpproces erachter zit. Tegenwoordig ben ik erg enthousiast over gedragsverandering en nudging. Nadenken over hoe wij als productontwerpers de manier waarop mensen denken en zich gedragen kunnen veranderen. Ik ben er echt van overtuigd dat het ontwerp van producten of diensten een enorme impact kan hebben op de wereldwijde uitdagingen van vandaag (bijvoorbeeld zwerfvuil).

Terug naar alle testimonials

"Als ik naar een product of dienst kijk, vraag ik me altijd af welk ontwerpproces erachter zit."