Joey

On-site Design Engineer - Moebius Consulting

Joey studeerde in 2011 af als Master in Productontwikkeling. In september 2017 ging hij aan de slag bij Moebius Design als design engineer voor diverse opdrachtgevers zoals Antwerp Space, QinetiQ Space, Lambda-X en Exmore. Momenteel werkt hij voor Atlas Copco.

Kun je ons wat meer vertellen over het werk dat je momenteel doet bij Atlas Copco?

Ik werk als werktuigbouwkundig ingenieur op de afdeling Tool Design, waar ik betrokken ben bij de kernactiviteiten van Atlas Copco Airpower, hun kenmerkende compressoren. Ik werk met procesingenieurs en samen zorgen we ervoor dat elke compressor volgens de gewenste specificaties kan worden geproduceerd en samengesteld. Over het algemeen stel ik operatoren in staat om onderdelen te bewerken, assembleren en meten door gereedschap te ontwerpen voor hen. Dat kan bijvoorbeeld een armatuur zijn die gebruikt wordt om een gietijzeren behuizing in een CNC-freesmachine vast te zetten. Daarnaast kunnen compressoren erg groot en zwaar zijn. Daarom hebben operatoren een soort stoelen nodig die hen in staat stellen de compressor te draaien, te kantelen en op te tillen tijdens de montage. Met behulp van een meetinstrument wordt gecontroleerd of een onderdeel is vervaardigd volgens de hoge normen van Atlas Copco.

Wat waren de meest interessante momenten in je carrière tot nu toe?

In het algemeen slaagde ik er elke keer in om mensen te overtuigen een andere aanpak van een bepaald probleem uit te proberen. Mensen kunnen vaak tot bekende oplossingen komen die soms nadelen hebben. Het is heel bevredigend om een nieuwe en innovatieve oplossing aan te bieden en de rest van het team ervan te overtuigen dat dit de juiste weg is. Verder ben ik blij als mensen vertrouwen op de vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, zoals mijn vermogen om zowel op conceptueel als op technisch niveau te werken. Het is lonend om te zien dat klanten zich openstellen voor de vaardigheden die ik te bieden heb en er voordeel uit halen, ook al waren ze er in eerste instantie niet naar op zoek.

Wat vind je het leukst aan je job?

Als consultant bij Moebius Design kom ik in verschillende omgevingen terecht om te leren over nieuwe dingen. Dit sluit naadloos aan bij mijn persoonlijke doelstellingen om de meest veelzijdige en complete design engineer te worden die ik kan zijn. Het werken in verschillende vakgebieden zal me voortdurend uit mijn comfortzone trekken, wat een uitdagende manier is om beter te worden in wat ik doe. Ik denk dat dit ook positief is voor toekomstige andere klanten, omdat ik nieuwe methodes kan introduceren op basis van mijn eerdere werkervaring.

Terug naar testimonials

"Het is lonend om te zien dat klanten zich openstellen voor de vaardigheden die ik te bieden heb en er voordeel uit halen, ook al waren ze er in eerste instantie niet naar op zoek."