Jens

Electronics & software engineer, Moebius Consulting

Jens startte in 2018, na het behalen van een master in wetenschappen in de industriële engineering, als on-site product design engineer bij Moebius Design. Hij werkte een paar weken bij Verhaert en startte vervolgens als onsite-consultant voor AMS.

Vertel ons wat meer over uw rol als onsite-consultant bij AMS.

Bij AMS maak ik deel uit van het CMOS-testsignaalontwikkelteam. Voordat een beeldsensor in een camera, webcam of telefoon belandt, is deze getest om te controleren of deze correct werkt. Het is mijn voornaamste taak om hardware te ontwikkelen die deze beeldsensoren test. Dit omvat high-speed digitaal PCB-ontwerp, FPGA's, power elektronics ... Het is vooral belangrijk om met nieuwe strategieën en ideeën te komen om deze sensoren efficiënt te testen.

Je maakt deel uit van de eerste lichting van de Masters in Innovation Masterclass. Hoe kijk je terug op die week en wat is het belangrijkste dat je geleerd of ervaren hebt?

Het is moeilijk om er één specifiek ding uit te lichten. Via de workshops heb ik heel wat praktische tips en tricks geleerd die nu onderdeel zijn van mijn toolbox. Het was leuk om te zien dat veel van de workshops georiënteerd waren op soft-skills: het gaat er niet alleen om hoe je omgaat met verschillende soorten situaties (bijvoorbeeld een presentatie), maar ook over hoe het bij anderen kan overkomen.

Samen met 10 mensen in 1 huis, gedurende 5 dagen, dat is behoorlijk intens. Ik veronderstel dat je elkaar echt leert kennen. Hoe zit het met het teambuildingeffect van de masterclass?

Verbazingwekkend leuk. 5 dagen workshops in een 'woonkamer' was inderdaad behoorlijk intens (hoe vreemd dat ook klinkt). Maar na de werkdag, was iedereen aan het koken, werd er een spelletje Kubb gespeeld in de tuin, of dronken we gewoon samen een biertje. Nogmaals bedankt aan het Moebius-team om dit mogelijk te maken!

Terug naar alle testimonials

Via de Masters in Innovation Masterclass heb ik heel wat praktische tips en tricks geleerd die nu onderdeel zijn van mijn toolbox.