Goedele

Product & mechanical design engineer - Moebius Consulting

Goedele heeft een masterdiploma Industrial & Product Design.
Ze is sinds januari 2017 product- en mechanisch ontwerpingenieur bij Moebius Design.
Ze werkte aan projecten bij Daikin, Delair en Verhaert. Momenteel werkt ze bij Daikin.

Wat zijn jouw belangrijkste taken bij Daikin?

Daikin ontwikkelt een nieuwe huisstijl voor haar units. Mijn project introduceert de nieuwe look. Toen ik bij het team kwam, lag het concept al vast. Ik doe de engineering van het rooster: een groot zwarte kunststof onderdeel dat op de metalen behuizing wordt gemonteerd om de de ventilator aan de binnenkant te beschermen. Het bedekt de hele voorkant en bepaalt een groot deel van de look. De uitdaging bestaat erin om een rooster te ontwerpen dat geproduceerd kan worden via giettechniek, dat eenvoudig te monteren is, er goed uitziet en weerbestendig is.

Wat zijn de grootste technische uitdagingen waarmee je tot nu toe bent geconfronteerd?

De grootste uitdaging is om het reeds bepaalde uiterlijk te behouden en nog steeds een kunststof onderdeel te ontwikkelen dat gemakkelijk gegoten kan worden en gemakkelijk te monteren is (zowel in de fabriek als door installateurs in het veld). Een andere is weersbestendigheid: dit apparaat komt gedurende minimaal 13 jaar buiten te staan, in zowel koude als warme gebieden, aan de kust of in de stad. Het rooster is een groot onderdeel en kleine fouten (toleranties, kromtrekken, vloeilijnen, ...) zijn onvermijdelijk. Het is mijn taak om oplossingen te vinden om deze problemen te camoufleren of op te lossen. De look is Daikins eerste prioriteit!

Voor een jonge moeder is het vinden van een balans tussen werk en gezin een uitdaging. Hoe helpt Moebius Design jou daarbij?

Open communicatie is de sleutel. Toen mijn tweede zoon in maart werd geboren en mijn partner een job vond met lange werkdagen, werd een fulltime baan een grote uitdaging. Na een gesprek met Moebius Design kon ik overschakelen naar een 4/5 baan. Ik werk elke dag 6 uur behalve op woensdag. Ik kan mijn kinderen afzetten en afhalen op redelijke tijdstippen en ben nog steeds volledig betrokken bij het project bij Daikin. Ik waardeer Moebius Design voor hun respect, begrip en eerlijkheid.

Terug naar alle testimonials

"Moebius Design helpt mij bij het vinden van een balans tussen werk en gezin."