Geert

Mechanical Design Engineer - Moebius Consulting

Geert Verellen heeft een master diploma product development en ging in 2016 aan de slag bij Moebius Design als mechanische ontwerpingenieur. Hij werkte eerst bij Dymo en later bij Daikin mee aan het ontwerp van diverse consumentenproducten.

Wat is het meest interessante aspect van je job?

Het is de combinatie van een paar aspecten die het voor mij interessant maakt. Ik werk in een R&D-omgeving waar ik kan bijdragen aan multidisciplinaire projecten. Ik werk samen met specialisten uit verschillende vakgebieden en leer elke dag nieuwe dingen. Dit gebeurt in een internationale context waar ik dagelijks contact heb met mensen van overal de wereld (Europa, VS, Azië). Op deze manier kan ik bijdragen aan innovatie.

Wat kenmerkt een goed mechanisch ontwerp?

Ten eerste moet het ontwerp werken zoals het hoort, volgens de specificaties en moet het op een goede manier worden ontworpen. Ten tweede moet er een goede synergie zijn met de gebruiker/klant/koper in uitzicht en gebruik. Ten slotte moet het economisch kloppen: de kosten moeten binnen een realistisch bereik liggen om de juiste markt te bereiken. Wanneer je deze elementen combineert met een sterke visie, je hebt een top ontwerp.

Hoe vind je het om on-site bij de klant te werken?

In het begin was ik er niet zeker van dat consulting mij zou liggen. Hoewel consultancy niet altijd gemakkelijk is, heb ik een aantal interessante voordelen ontdekt. De afgelopen jaren heb ik veel mensen ontmoet die gepassioneerd zijn over ontwerp en ontwikkeling, wat mij inspireert. Er is ook een team van mensen waarop ik kan rekenen voor ondersteuning of advies over problemen bij een klant of mijn carrièrepad. Tot nu toe was het een zeer positieve ervaring.

Terug naar alle testimonials

"Ik werk samen met specialisten uit verschillende vakgebieden en leer elke dag nieuwe dingen."