Arthur

Product design engineer

Arthur studeerde in 2020 af als Master in Industrieel Productontwerpen in Antwerpen. Sinds april 2021 werkt hij als Verhaert Consulting consultant bij Premium Sound Solutions (PSS), een fabrikant van luidsprekers voor de auto- en consumentenindustrie.

Kan je ons wat meer vertellen over je job als product design engineer bij Premium Sound Solutions?

“Bij PSS werk ik in 2 teams: een deel van de week, werk ik samen met het team dat de BMW account behandelt. Dit houdt in 3D modelleren in Creo Parametric, 3D-tekeningen maken en updaten, praten met leveranciers en de klant (BMW akoestiek team), brainstormen over nieuwe projecten en productideeën en nog veel meer dingen die te maken hebben met machinebouw.

De rest van de week besteed ik aan een project binnen het Innovatieteam. Dit is waarschijnlijk mijn favoriete deel van de week, omdat ik kan leren van collega’s met meer dan 20 jaar ervaring en directe input kan vragen voor mijn eigen project.”

Welke vaardigheden en competenties zijn belangrijk in je job?

Samenwerking: Bij PSS hebben we in elk team minstens één mechanische, akoestische, materiaal- en kwaliteitsingenieur. Allemaal met hun eigen expertise en kennis. Om vlot en efficiënt te ontwikkelen, verzamelen we vaak ideeën en uitdagingen, en stemmen we die op elkaar af.

Praktische aanpak: PSS staat erg open voor nieuwe ideeën. We worden sterk aangemoedigd om deze nieuwe ideeën of innovaties te valideren, om de haalbaarheid en potentiële impact ervan zeer snel te beoordelen. ‘Learning-by-doing, no PowerPoint engineering’ is een motto dat intern wordt gehanteerd. Er is specifieke hulp van deskundige mensen voor testopstellingen, veel 3D-printers en een van de beste akoestische testlabs van Europa.

Professionele nieuwsgierigheid: Voordat ik begon, begreep ik niet eens goed hoe een luidspreker werkte of werd gebouwd. Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik veel meer weet. Het is het wel een vreemd fenomeen: hoe meer antwoorden je krijgt, hoe meer vragen je krijgt en hoe beter je ideeën worden."

Kun je ons vertellen over je onboaringproces?

“Ik ben in april 2021 begonnen, midden in een lockdown, dus ik ben later dat jaar bij de onboarding gekomen. Eindelijk mijn collega’s van de Verhaert Masters in Innovation groep ontmoeten, heeft me veel inzichten gegeven, zoals over de verschillende industrieën waarin we actief zijn. Tijdens de onboardingssessies leerden we niet alleen Verhaert groep kennen, maar ook elkaar en onszelf. We hadden verschillende trainingssessies over communicatie, presenteren en innovatief denken. Ik kijk uit naar evenementen en activiteiten samen wanneer de pandemie het toelaat.”

Terug naar testimonials

'Learning-by-doing, no PowerPoint engineering' is a motto you hear often at Premium Sound Solutions.