Thomas

Electrical engineer - Moebius Consulting

Thomas studeerde in 2019 af als master in de industriële wetenschappen. Hij werkt nu als elektrotechnisch ingenieur voor Dematic via Moebius Consulting.

Kan je ons meer vertellen over het werk dat je momenteel bij Dematic doet?

Ik werk bij Dematic in het mechatronisch ontwikkelingsteam. Dematic maakt mobiele automatiseringsoplossingen, meestal automatisch geleide voertuigen (AGV's) genoemd. Dematic België is het Europese kenniscentrum voor AGV's waar we samenwerken met andere dochterondernemingen op andere continenten. Ik ontwikkel dus AGV's in een zeer divers internationaal team. Over het algemeen vertrekken we van een manueel industrieel voertuig/vorkheftruck en ontwikkelen we het automatiseringsbereik. De automatiseringsscope stelt alles samen: van mechanica en elektrische besturing tot zowel off-board als on-board software, om van het handmatige voertuig een automatisch voertuig te maken. Ik ben ook bezig met de elektrische besturing, wat erg interessant is want dat is het kruispunt van de volledige automatiseringsscope. Ik kom in contact met mechanica, elektronica en software.

Wat is de grootste technische uitdaging waar je tot nu toe voor stond?

De grootste uitdaging is het ontwikkelen en programmeren van veiligheidssoftware voor bewegende objecten. De software moet onder alle omstandigheden feilloos functioneren. Het moet voldoen aan de regelgeving en heeft een grondige validatie nodig voordat het gebruikt kan worden. De software maakt deel uit van het bredere softwarepakket in het voertuig. Dit betekent dat de veiligheidssoftware moet communiceren met andere software in het voertuig en dat zowel niet-veilige als veilige software naadloos op elkaar moeten aansluiten.

Kan je enkele belangrijke nieuwe vaardigheden noemen die u vorig jaar hebt verworven?

Ik heb de ins en outs van de robotica business geleerd. Ik heb ook mijn programmeervaardigheden aangescherpt. Door te werken met allerlei nationaliteiten en mensen met andere vakgebieden heb ik geleerd om mijn vakgebied op een duidelijke manier te rapporteren aan de andere stakeholders.

Terug naar alle testimonials

Ik ben ook bezig met de elektrische besturing, wat erg interessant is want dat is het kruispunt van de volledige automatiseringsscope.