Matthias

Mechanical engineer

Matthias studeerde in 2019 af en werkt als Mechanical Engineer bij Deprez Construct via Verhaert Consulting.

Hi Matthias, kan je ons wat meer vertellen over jezelf?

Bij Deprez Construct werk ik samen met een team projecten uit. Deprez Construct is een bedrijf dat actief is in de voedings-, recyclage- en bulksector. De voedingsverwerkende projecten zijn degene waarin ik vooral actief ben.

Waar werk je momenteel aan?

In het afgelopen jaar dat ik hier werk, heb ik veel mooie realisaties mogen uitwerken en meemaken. Zo heb ik onlangs meegewerkt aan een standaardisatie van twee nieuwe types transportbanden. Deze standaardisatie was nodig omwille van de omvang van een groot project dat bestaat uit meer dan 3000 m transportbanden die zich een weg banen door tal van constructies en machines voor de verwerking van aardappelen. Een standaardisatie was dus een must om het project binnen de vooropgestelde tijd te kunnen afwerken, maar tegelijk een uitdaging omdat Deprez zeer klantgericht werkt en elke laatste centimeter van de klant zijn fabriek optimaal zal benutten. Tevens moeten deze ook geschikt zijn voor volgende projecten. Deze vereisten maakten het zeer lastig om hierin een standaard te trekken maar na veel overleg tussen engineering en productie zijn we hierin met succes geslaagd. Van deze twee nieuwe types banden zijn er al vele geproduceerd met zeer positieve feedback. Door een eigen las- en productieatelier maak je het hele proces van het tekenen van een machine tot één werkend geheel mee. Dat vind ik persoonlijk een enorm grote meerwaarde en geeft steeds een boost van voldoening om het te zien proefdraaien. Door een eigen atelier kunnen verbeterpuntjes rechtstreeks gecommuniceerd worden naar de engineering afdeling waardoor ik reeds enorm veel bijgeleerd heb.

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?

Mijn doelstellingen voor het komende jaar zijn het huidige project met succes afronden en de standaardisatie van de nieuwe types banden verder optimaliseren. Hierna zou ik mij graag verdiepen in het ontwikkelen van nieuwe machines en complexere structuren.

Terug naar testimonials

In het las- en productieatelier van Deprez kunnen aanpassingen rechtstreeks gecommuniceerd worden naar engineering, waardoor ik al enorm veel bijgeleerd heb.