Gerard

Project manager - Verhaert

Gerard is een MechLab consultant die 5 jaar geleden bij Verhaert begon als mechanical engineer. Na verantwoordelijk te zijn voor voornamelijk kosten- en NPI-oefeningen voor verschillende projecten (Novartis, Trinean, Engie), leidde de nood om het ABInBev Lijnconversieproject in de massaproductiefase te managen tot de huidige functie als projectmanager.

Vertel ons, wat houdt je functie in.

Momenteel ben ik vooral actief als projectmanager. In eerste instantie alleen voor ABInBev projecten, maar inmiddels ook voor projecten van andere bedrijven. Mijn vroegere expertise, voor Verhaert, was technologie├źn verkennen die het mogelijk maken om nieuwe ontwerp- en marketingwensen te vertalen naar betaalbare en in massa produceerbare producten. De projecten die mij momenteel worden toevertrouwd, bevinden zich uiteraard eerder in de fase waarin industrialisering belangrijk is.

Wat is de grootste engineeringuitdaging die je tot nu toe hebt gehad?

De grootste uitdaging, toen ik begon bij Verhaert na te werken in de Consumer Electronics wereld, was om in voor mij minder bekende technologie├źn of producten te duiken. Tegelijkertijd is het deze uitdaging die mijn werk zo interessant maakt. Nooit een saai moment! Grootste technische uitdaging tot nu toe? Binnen de zeer nauwe technische en vormbeperkingen, de luchtkoppeling van ABInBev vertalen naar de veilige en gebruiksvriendelijke CO2-koppeling die het team ontwikkeld heeft.

Wat vind je ervan om voor een veeleisende klant als ABInBev te werken?

ABInBev heeft de typische interne structuur en krachtlijnen van een multinational. Tijdens mijn leven bij Philips heb ik geleerd om mensen te 'lezen' die in dit soort bedrijven werken. Het deel dat in deze relatie als veeleisend kan worden omschreven is volgens mij om binnen ieders bedrijfscultuur en doelstellingen het evenwicht te vinden tussen de behoeften van de klanten en onze eigen behoeften en hen tegelijkertijd begeleiden naar de beste oplossing. Het kost moeite, maar hoe meer 'het motief' achter de genomen beslissingen begrepen wordt, hoe gemakkelijker het wordt om dit evenwicht te vinden, hoe minder veeleisend de perceptie zal zijn.

Terug naar alle testimonials

"Hoe beter je 'het motief' achter beslissingen begrijpt, hoe gemakkelijker het is om behoeften van klanten en bedrijven in evenwicht te houden."