David

Coordinator DesignLab - Verhaert

Na zijn afstuderen is David Pas bij Verhaert begonnen als productontwerper, vervolgens als projectmanager en 'tijdelijk' als accountmanager. Sinds de laatste tien jaar is hij trots om coördinator te zijn van het DesignLab team.

Wat zijn de belangrijkste taken van een DesignLab coördinator?

Het is moeilijk om de vele taken samen te vatten, maar kort gezegd leid ik eigenlijk het creatieve ontwerpproces. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het niet. We hebben een methode ontwikkeld om nieuwe producten en diensten te ontwerpen op basis van de onvervulde behoeften en de echte job-to-be-done. Zo creëren we een uniek en duurzaam verschil in de markt. Onze ambitie is de gebruikerservaring, bruikbaarheid en verkoopbaarheid van elk nieuw product en elke nieuwe dienst te verbeteren.

Welke vaardigheden zijn volgens u het belangrijkst voor een Designer?

Vandaag de dag wordt de gebruiker veeleisender, wat prima is, maar wel een uitdaging. Om een idee om te zetten in een succesvol product, is het cruciaal om te weten waarom je doelgroep het zou kunnen afwijzen en aannemen, alvorens te beginnen ontwerpen. Dit betekent dat ons werk verder gaat dan de traditionele ontwerpvaardigheden beheersen, en dat er ook veel nieuwsgierigheid nodig is om de perceptuele en cognitieve vooroordelen te begrijpen die het gedrag beïnvloeden. Het is in feite een mix van analytisch en conceptueel denken in combinatie met een creatieve vaardigheden.

Wat vind je leuk aan werken bij Verhaert?

Voor mij is het vooral de diversiteit die het leuk maakt om hier te werken. De verscheidenheid aan mensen, projecten en internationale opdrachtgevers maakt elke dag weer een nieuwe dag. Nooit een saai moment bij Verhaert. En door de samenwerking met alle andere Labs komen we tot echte concrete dingen in plaats van alleen maar een schets met een idee. Ik hou er niet van om ideeën te bedenken die niet werken.

Terug naar alle testimonials

"We ontwerpen nieuwe producten en diensten op basis van de onvervulde behoeften en de echte job-to-be-done. Zo creëren we een uniek en duurzaam verschil in de markt."