Boris

Consultant MechLab - Verhaert

Boris ging in 2009 aan de slag bij Verhaert. Oorspronkelijk afkomstig uit Zottegem, studeerde hij productontwikkeling in Antwerpen en besloot er na de voltooiing van de universiteit zijn nieuwe woonplaats van te maken. In zijn vrije tijd is hij een muziek- en synthesizerfanaat die muziek en soundscapes creƫert in het kader van verschillende projecten.

Je bent ons aanspreekpunt voor 3D-printing. Van waar je interesse?

Jaren geleden, met de opkomst van zelfgemaakte 3D-printers, de zogenaamde REP-RAP's (replicating rapid prototypes), daagde ik de frisse mechanische ontwerper in mezelf uit om mijn eigen 3D-printer te bouwen, losjes gebaseerd op bestaande ontwerpen. Met de hulp van onze oude collega Matthew, die de elektronica heeft aangeschaft en geholpen heeft met het printen van de onderdelen voor mijn eigen machine, werd een heel mooie 3D-printer geboren. Tegen die tijd besloot Verhaert te investeren in een eerste machine en het was een logische stap om als aanspreekpunt naar voren te komen. Destijds werden 3D prints uitbesteed en er waren twijfels over de voordelen van een eigen 3D-printer. Al snel bleek zijn waarde in het proces van product ontwikkeling. Nu bedienen we 2 printers.

Wat is een geweldig project waar je de laatste tijd aan gewerkt hebt?

Hoewel ik met gemengde gevoelens terugkijk op de tijd die ik voor AB InBev heb gewerkt, moet ik toegeven dat het leukste project dat ik ooit heb gehad, het ontwerpen van hun biermengtafel was. Uiteraard niet acceptabel voor de prachtige Belgische markt, maar ze vonden het geweldig in de Verenigde Staten. Dit project bundelde alles wat ik leuk vind aan productontwikkeling. Een zeer strakke tijdslijn, snel leren, een hands-on aanpak en prototyping met Arduino. Bovendien past het mooi bij mijn dagelijkse interesses zoals muzikale besturing, elektronica-prototyping, smaak en bier. De gebruikerstests in de New Yorkse barscene maakte dit een project dat ik nooit zal vergeten.

Wat vind je leuk aan werken bij Verhaert?

Verhaert bestaat uit een groot aantal persoonlijke en professionele profielen, waardoor het een zeer vruchtbare bodem is voor breed denken en creatief knutselen. Er is een gemeenschappelijke positieve houding tegenover uitdagingen: "We weten nog niet precies hoe, maar we kunnen het wel waarmaken". Door onze activiteiten in verschillende sectoren en ons vermogen om in elke fase van het ontwerpproces te ondersteunen, is elk project een kans om te leren en te groeien in je job. De huidige evoluties en organisatorische heroriƫntatie zijn op zijn zachtst gezegd spannend, ik kijk nieuwsgierig uit naar de toekomst van de groep.

Terug naar alle testimonials

"Door onze activiteiten in verschillende sectoren en in elke fase van het ontwerpproces te kunnen ondersteunen, is elk project een kans om te leren en te groeien in je job."