regio Herentals
Other details
Match criteria
Function groups
  • Technical Writing
Region to work in
  • Antwerp

Technical Writer - Engineering Project Basis

VEB01175

Wie zijn wij?

Verhaert On-site Consulting is een Belgisch adviesbureau opgericht in 2006. Wij bieden oplossingen voor bedrijven en organisaties in verschillende sectoren, waaronder lucht- en ruimtevaart, medische apparatuur, automotive en consumentenelektronica.
Samen werken we aan uitdagende projecten voor toonaangevende klanten en bieden we expertise in conceptontwikkeling, engineering, prototyping, testen en projectmanagement.
Verhaert On-site Consulting maakt deel uit van de Verhaert Groep Masters in Innovation.

De functie

Ben jij een nauwkeurige technisch schrijver met een passie voor het creëren van consistente en heldere documentatie? Wij zijn op zoek naar een technisch schrijver die in staat is om templates te ontwikkelen in Word en PowerPoint, zodat de engineers een uniforme basis hebben voor hun werk. Een grondige kennis van het Office-pakket is essentieel, waarbij vloeiendheid in zowel Nederlands als Engels vereist is. Basiskennis van Frans is een pré, maar geen vereiste.

Je hebt oog voor detail en zorgt ervoor dat de templates, zoals die in Word en PowerPoint, consistent zijn. De bestaande sjablonen zijn een solide startpunt, maar het is belangrijk dat je subtiele verschillen opmerkt, zoals lettertypes, om deze uniformiteit te waarborgen.

Technische bekwaamheid is een must. Je hoeft geen engineer te zijn, maar je hebt wel het vermogen om technische informatie helder en begrijpelijk te verwoorden. Het is jouw taak om sjablonen te ontwikkelen voor verschillende documenten, zoals functionele beschrijvingen, operatorhandleidingen, onderhoudsmanuals, en meer.

Je zult samenwerken met de engineers om de standaardwerking van diverse technische aspecten te begrijpen, zoals noodstoppen, het invoeren van nieuwe pallets, rejectafhandeling, en de lay-out van elektrische kasten. Het is jouw verantwoordelijkheid om deze uitleg te begrijpen en deze helder op papier te zetten.

Als technisch schrijver speel je een cruciale rol in het standaardiseren en documenteren van onze technische processen. Ben jij degene die de engineers kan ondersteunen met jouw schrijftalent en technische expertise? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw profiel

Deze vacature vereist verschillende competenties:

  • Technische Bekwaamheid: Hoewel geen directe engineeringfunctie, is begrip van technische concepten en het vermogen om ze in eenvoudige bewoordingen te communiceren essentieel.
  • Uitstekende Communicatieve Vaardigheden: Het vermogen om technische informatie helder en begrijpelijk op papier te zetten is cruciaal. Dit omvat zowel het begrijpen van technische details van ingenieurs als het vertalen ervan naar toegankelijke documentatie.
  • Nauwkeurigheid en Oog voor Detail: Het vermogen om consistentie te waarborgen in documentatie, inclusief templates in Word en PowerPoint. Kleine verschillen opmerken en corrigeren om uniformiteit te handhaven.
  • Softwarevaardigheden: Gedegen kennis van het Office-pakket, met expertise in het maken en bewerken van sjablonen in Word en PowerPoint.
  • Meertaligheid: Vloeiendheid in zowel Nederlands als Engels is vereist, terwijl basiskennis van Frans een bonus kan zijn.
  • Samenwerking en Luistervaardigheden: Effectief samenwerken met engineers om hun uitleg en ideeën te begrijpen en om te zetten in gestandaardiseerde documentatie vereist sterke luistervaardigheden en teamwerk.
  • Initiatief en Proactiviteit: Het vermogen om zelfstandig te werken en initiatief te tonen bij het verbeteren en standaardiseren van documentatieprocessen.
  • Aanpassingsvermogen: Het vermogen om snel te leren en je aan te passen aan verschillende technische onderwerpen en stijlen van verschillende engineers.

Deze opdracht vereist een geldige werkvergunning voor België.

Dit is een tijdelijke projectopdracht die ook open staat voor freelancers.

Ons Aanbod

Sluit je aan bij ons team voor diverse projecten en continue groeimogelijkheden. Maak deel uit van een stabiele innovatiegroep en werk met een breed klantennetwerk. Geniet van een aantrekkelijk salaris, inclusief een auto en extraatjes zoals maaltijdcheques en verzekeringen. Je krijgt ook 20 vakantiedagen en 12 ADV-dagen voor een evenwichtige work-life ervaring.

Location

regio Herentals

Publication date

08.01.2024

Contact person

Sandy De Bock

Technical Writer - Engineering Project Basis
Delen:
Job alert
Create a job alert and receive new job opportunities by email.

Jobs in the spotlight

Recent jobs