Didier

Consultant MechLab - Verhaert

Didier Dufrasne is productontwikkelaar die sinds 2016 werkt bij Verhaert. Als consultant voor MechLab heeft hij al aan verschillende projecten gewerkt, zoals de batterij van de Cowboy E-bike en de Nestlé Roastelier filter.

Hoe zien je huidige projecten eruit?

Na een jaar gewerkt te hebben aan Nestlé projecten, ben ik onlangs gestart in het team dat een handapparaat ontwikkelt voor de cosmetica-industrie. Met dit project proberen we een nieuwe technologie te introduceren in kapsalons. Dit vraagt een team met diverse vaardigheden dat verantwoordelijk is voor het ontwerp, de systeemtechniek en de elektronica. Marketinginzichten worden dan weer geleverd door onze klant. Als mechanisch productontwerper probeer ik de input van alle teamleden te verzamelen en te combineren in 3D ontwerpen.

Wat is het meest interessante aspect van je job?

Een van de boeiendste onderdelen van mijn werk is de afwisseling in projecten en taken. Ik heb het geluk om aan opdrachten te werken die ik graag doe en die wisselen van dag tot dag. De ene dag brainstormen we op een meer conceptueel niveau, de volgende ontwerp ik prototypes van nieuwe product.

Een ander voordeel is werken met collega's die een vergelijkbare interesse hebben in innovatie en technologie. Dit draagt bij aan een levendige en productieve werksfeer. Om je een voorbeeld te geven: onlangs vertelde ik aan een vriendin: "Kun je je voorstellen dat we met 30 collega's samen gaan short skiën in onze vrije tijd? We hadden veel plezier!" Dit bewijst de sterke groepsdynamiek.

Wat inspireerde je interesse in mechanisch productontwerp?

Ik ben geïnspireerd door veel producten om me heen. Een combinatie van goed uitziend design met interessante technologie prikkelt mij. Mechanisch productontwerp geeft mij de mogelijkheid om apparaten te creëren die hopelijk als een succesvol product in ons dagelijks leven zullen eindigen.

Terug naar alle testimonials

"Een van de boeiendste onderdelen van mijn werk is de afwisseling in projecten en taken."